Perustiedot

Virallinen nimi Kohlmeise's Classic Welt Kutsumanimi Eetu
Rekisterinumero VH-22718 Syntynyt 11.10.2006.   (VARL)
Sukupuoli Ori Rotu Suomalainen puoliverinen (fwb)
Säkäkorkeus 169cm Väri Ruunikko
Koulutustaso Re: 90cm, Ko: KN Special Painotus Kouluratsastus
Kasvattaja Elina M. / Kohlmeise Omistaja Adley / Eiderdown

Luonnekuvaus

Eetu on oikein fiksu nuori herra, vaikka löytyy siitä ripaus sitä orimaisuutta ja nuoren iän riehakkuutta - ja joskus sitä löytyy enemmänkin kuin ripaus. Pahoja päiviä on kuitenkin melko harvassa, ja yleensä Eetu on oikein sympaattinen kaveri. Energiaa tällä pojalla on joskus ihan älyttömästi ja tällaisina päivinä Eetun kanssa puuhailuun kannattaa varata paljon kärsivällisyyttä. On myös niitä hetkiä, jolloin Eetu kaipaa vain rauhallista rapsutushetkeä kahdestaan ihmisen kanssa.

Hoitohetki voi joskus vähän levitä käsiin, sillä silloin tällöin Eetu voi alkaa häseltämään omiaan ja keksimään itselleen omia virikkeitä. Eetua ei voisi kuvitellakaan hoitavansa ilman että poika on sidottu kiinni. Kun orin nenän eteen tuuppaa heinäkasan, rauhallinen harjausaika on taattu. Joskus nuorta herraa rauhoittaa myös pelkkä jutustelu - ehkä kaiken häseltämisen tavoitteena onkin saada huomiota? Eetua on kuitenkin helppo hoitaa, se tykkää siitä eikä näytä nyrpeää naamaa. Kavioiden kanssa ori voi joskus vähän koetella hoitajansa kärsivällisyyttä ja kenkkuilla, mutta kunhan ihminen pysyy tiukkana niin kaikki sujuu hyvin. Varusteiden laittokaan ei tuota ongelmia. Satulavyötä kiristäessä korvat voivat painua niskaa vasten ja ori voi haukkailla ilmaa, muttei sen pahempaa.

Ratsastajaltaan Eetu vaatii määrätietoisuutta ja kokemusta. Tällä hetkellä tälle teinille opetetaan paljon uutta. Useimmiten Eetu oivaltaa asian melko nopeasti, mutta joinain kertoina se tuijottaa ihmistä pää kallellaan ajatellen, että mitä tuo ukkeli oikein tekee. Jo heti alkutunnista olisi hyvä päästellä enimmät höyryt pois, sillä muuten Eetu ei keskity ollenkaan. Alkuverryttelyissä ori tuntuu monesti jäykältä, ja siksi se tarvitseekin paljon taivutuksia vertyäkseen. Niinä hetkinä kun Eetu keskittyy täysillä kuuntelemaan ratsastajaa yrittäen todenteolla tehdä mitä siltä pyydetään, siitä saa todella olla ylpeä. Kun oppimishalua riittää, niin tulevaisuudessa tähtäämme mahdollisimman korkealle kouluratsastuksen saralla käyden silloin tällöin virkistäytymässä maastopoluilla ja estekentällä.

Sukutaulu ja sukuselvitys

i. Welle's Unique ii. Sweet Sensation iii. Crazy Dream evm
iie. Lady Bag evm
ie. Welle 345 iei. Abrger evm
iee. Wein 34 evm
e. VIR MVA Ch Classical Waltzmadam ei. Classical Hero evm eii. Classical Man evm
eie. Lilac Campion evm
ee. Waltzmadam's Comeback evm eei. Waltzgentleman evm
eee. Lady's-Delight evm

Eetun isä, Welle's Unique on ruunikko hannoverori. Koulupainotteinen herra on vieraillut kilpailuissa, sijoittuen muutamaan otteeseen. Näyttelyistä Welle's Uniquelle on tarttunut matkaan kaksi irtoSERTiä ja JS:ää. Tällä hetkellä orilla ei ole muita jälkeläisiä. Sweet Sensation on musta hannoverori, joka on kahlannut läpi lukuisat koulukilpailut ja sijoittunutkin useita kertoja GP-tason luokissa. Ori on kuitenkin monipuolinen, sillä koulukisojen lisäksi Sweet Sensation on nähty valjakkoajo- ja kenttäkilpailuissa sekä rata- ja maastoesteillä. Sweet Sensationilla ei ole sukua virtuaalimaailmassa. Suvun hevoset ovat olleet menestyviä kilpahevosia Keski-Euroopassa ja monet on myös kantakirjattu. Welle 345 on piirretyillä kuvilla VIP-MVA Fn-arvonimen saanut hannoverrouva. Sen lisäksi tammalla on plakkarissa KTK-II, KRJ-IV, VVJ-III ja YLA3 -meriitit. Kilpailuissa Welle 345 on pärjännyt hienosti, lajeina kouluratsastus ja valjakko. Hienolla tammalla on yhteensä 10 jälkeläistä. Myöskään Welle 345:llä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

Classical Waltzmadam, Eetun emä, on kaunis ruunikko trakehnertamma. Sen kilpaura kouluratsuna on vielä meneillään, mutta jo tässä vaiheessa se on voittanut muutaman kerran ja sijoituksiakin on tullut. Näyttelyissä loistavasti pärjännyt tamma sai lopulta VIR MVA Ch-arvonimen. Eetun lisäksi sillä on tässä vaiheessa yksi jälkeläinen. Myöskään Classical Waltzmadamilla ei ole muuta sukua virtuaalimaailmassa. Suvun hevoset ovat Keski-Eurooppalaisia kilpa- ja siitoshevosia, jotka ovat menestyneet hyvin ja muutamat ovat päässeet kantakirjaan.

Jälkeläistiedot

Kohlmeise's Classic Welt on siitoskäytössä ja ottaa vastaan lyhytsukuisia puoliveritammoja, erityisesti koulupainotuksen omaavia.

Eetulla ei ole vielä jälkeläisiä.

Kilpailut

Kilpailuja yhteensä 16 kpl.
Sijoituksia yhteensä 5 kpl.
Koulukilpailuja 16 kpl.
Muita kilpailuja 0 kpl.

Näyttelysaavutukset: -

Kaikki kilpailut

Kouluratsastus
08.08.2007. KRJ, helppo B, 8/70, kutsu
06.08.2007. KRJ, KN special, 5/44, kutsu
05.08.2007. KRJ, KN special, 2/43, kutsu
16.07.2007. KRJ, KN special, 1/54, kutsu
15.07.2007. KRJ, helppo B, 1/17, kutsu

Muut lajit
00.00.0000. JAOS, luokka, 0/0, kutsu

© Adley 2006-2007